Tianhui-5 Group 02: a doua misiune Tianhui-5

CASC a lansat la ora 2249UTC de la centrul de lansari Taiyuan, rampa LC-9A, misiunea Tianhui-5 Group 02.

Sub conul de protectie s-a aflat o pereche de sateliti Tianhui-5, Tianhui-5 2-01 si Tianhui-5 2-02.

Potrivit informatiilor oficiale satelitii din seria Tianhui sunt sateliti ce vor fi folositi pentru cartografie, experimente stiintifice si alte misiuni. Asta inseamna ca satelitii sunt de fapt sateliti multirol.

Orbita finala a acestor sateliti este un circulara cu coordonatele 607 x 609, respectiv 608 x 610 km si inclinatie 97.8 grade.

Satelitii din seria Tianhui 5 sunt cel mai probabil sateliti din generatia a doua Tianhui si, avand in vedere putinele informatii oficiale disponibile nu este exclus ca acestia sa contina si o componenta militara.

Pentru acesta misiune CASC a ales lansatorul Long March 6A care a zburat astazi intr-o configuratie diferita fata de cea normala. Vorbim de un etaj superior cu o capacitate de combustibil marita si deci un second stage mai inalt. Inaltimea totala a lansatorului a fost de 56 de metri fata de cei 50m in varianta standard a lansatorului.

Puteti citi mai multe despre Long March 6A, aici.

Misiunea este identica cu misiunea Tianhui-5 lansata in octombrie 2023.

© CASC/CCTV

Aceasta a fost a 128-a lansare orbitala a anului si a 31-a a Chinei din 2024.

Lansatorul Long March 6A a efectuat a 18-a misiune si a 3-a din acest an. Are un procentaj de 100%, toate misiunile sale fiind reusite.

Photo credit: © Zheng Bin/Xinhua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *